©  BART DEWAELE

Magnette: “Er is een probleem met de manier waarop deze regering te werk gaat”

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette kampt de federale regering met een problematische manier van werken. Dat heeft hij zondag gezegd in het programma ‘L’invité’ op RTL-TVi. Magnette blikte er onder meer terug op de discussie binnen de regering over het al dan niet verplichten van het zorgpersoneel om zich te laten vaccineren tegen COVID-19.

Bron: BELGA

Een principeakkoord van het kernkabinet over de verplichte vaccinatie in de zorg kwam na kritiek van Magnette op losse schroeven te staan, waarna de ministerraad pas na een extra dag vergaderen een weinig elegant compromis uit de brand wist te slepen.

“Er is een probleem met de werkmethode van deze regering”, zei Magnette. Volgens de voorzitter van de Franstalige socialisten worden beslissingen “al te haastig voorbereid” en worden er akkoorden afgeklopt in de schoot van de regering waarvan achteraf “geen tekst” blijkt te bestaan.

Volgens Magnette zijn die problemen structureel en reiken ze dus verder dan enkel het debat over de vaccinatie van het zorgpersoneel. “Kijk naar het Overlegcomité” van 17 november: tien dagen later merkt men dat dat alles niet volstaat en moet er nóg een gehouden worden. De beslissingen die genomen worden, moeten rigoureuzer worden voorbereid en dus moeten de Overlegcomités ook beter voorbereid.”

Magnette hekelde ook de kritiek van verschillende regeringsleden op de niet-gevaccineerden. “We moeten de mensen proberen te overtuigen, niet hen stigmatiseren.”

Meer over Paul Magnette

Aangeboden door onze partners