Archieffoto. ©  AP

Migrant levend teruggevonden in landingsgestel in Miami

Een immigrant, die zich had verstopt in het landingsgestel van een vliegtuig van American Airlines, heeft een vlucht van circa drie uur tussen Guatemala City en Miami overleefd. Bij de landing in Miami werd hij gearresteerd, zo heeft de Amerikaanse grenspolitie zondag gemeld.

Bron: BELGA

De 26-jarige man, wiens nationaliteit niet bekend is, werd maandagmorgen gearresteerd en naar het ziekenhuis gebracht voor een medisch onderzoek. “Mensen nemen extreme risico’s als ze zich proberen te verbergen in kleine, afgesloten ruimtes zoals het landingsgestel van een vliegtuig. Deze feiten zullen worden onderzocht”, aldus nog de autoriteiten.

Vanaf een bepaalde hoogte zakt de temperatuur drastisch, waardoor migranten die zich in het landingsgestel ophouden, blootgesteld worden aan mogelijke onderkoeling, zuurstoftekort of een val uit het vliegtuig, onderstreept de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Sinds 1947 werden minstens 129 migranten aangetroffen in het landingsgestel van commerciële vluchten. Honderd van hen overleden aan verwondingen die ze overhielden aan de extreme omstandigheden.

Meer over Asiel & Migratie

Aangeboden door onze partners