©  REUTERS

Palmeiras - Flamengo 2-1

Slippertje van Andreas Pereira komt Flamengo duur te staan in finale Copa Libertadores

Niet het Flamengo van Andreas Pereira maar Palmeiras heeft zaterdag de Copa Libertadores gewonnen. Na verlengingen werd het 2-1. De Lommelse Braziliaan stond 111 minuten op het veld en speelde een negatieve hoofdrol.

Bob Faesen

De finale om de Copa Libertadores – zeg maar de Zuid-Amerikaanse Champions League - werd in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo afgewerkt en ging tussen twee Braziliaanse clubs. Palmeiras kwam na vijf minuten op voorsprong via Raphael Veiga. Flamengo-spits Gabriel Barbosa (ex-Inter) tekende twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Andreas Pereira begon in de basis bij Flamengo. De Lommelaar wordt gehuurd van Manchester United en is dit seizoen een van de uitblinkers van de Mengao, maar in de finale werd hij de schlemiel. In de verlenging verslikte Pereira zich in een pass van David Luiz (ex-Chelsea), waardoor Deyverson kon ontsnappen. De spits bleef kalm en schoot zijn ploeg naar de tweede eindzege op rij in het Copa Libertadores-toernooi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de sociaalnetwerksite Instagram reageerde Andreas Pereira verslagen na de wedstrijd: “Ik schrijf dit met pijn in het hart: ik heb vandaag een fout gemaakt”, bekent de Lommelaar. “Toch tonen moeilijke momenten net het karakter en de strijdlust van onze groep. Na amper drie maanden ben ik met zoveel warmte en liefde verwelkomd in de Flamengo-familie, dankjewel. Nogmaals mijn excuses voor de misser van vandaag, ik zal jullie vertrouwen proberen terug te winnen.”

Palmeiras is pas de eerste club sinds Boca Juniors (2000-2001) die de beker twee keer achter elkaar weet te winnen. Recordwinnaar Independiente (zeven keer) won de Copa Libertadores tussen 1972 en 1975 vier keer na elkaar.