©  REUTERS

Malala studeert af aan Oxford University

Malala Yousafzai is vrijdag afgestudeerd aan de universiteit van Oxford, negen jaar nadat ze werd neergeschoten door de taliban omdat ze campagne voerde om meisjes in Pakistan naar school te kunnen laten gaan.

Laurence Torck

De jongste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede ooit - nu 24 - deelde op Instagram enkele beelden van na haar diploma-uitreiking. Die uitreiking had aanvankelijk in mei 2020 moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld door Covid en werd dus verplaatst naar de herfst van 2021.

Malala poseerde voor de foto’s met haar hoed en jurk met op de achtergrond de universiteit. ook haar trotse ouders en nieuwe echtgenoot Asser Malik pronken mee op de foto.

Dat Malala net nu afstudeert is ook een belangrijk symbool omdat de taliban enkele maanden geleden meisjes verboden hebben om naar de middelbare school te gaan. Het Afghaanse vrouwenministerie werd ook volledig vervangen door een mannelijke afdeling van ‘ondeugd en deugd’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer