Bij afwezigheid van Vincent Vanasch verdedigde Loic Van Doren het Belgische doel. ©  BELGA

Lions verliezen shoot-out van Nederland in Hockey Pro League

In hun derde wedstrijd in de Hockey Pro League hebben de Red Lions vrijdag in Amsterdam in een shoot-out met 3-0 verloren van Nederland. De derby der lage landen was op een 2-2 gelijkspel geëindigd. Zondag staan Nederland en België opnieuw in Amsterdam tegenover elkaar.

Bron: BELGA

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord in het Wagenerstadion. Erna kwamen de Nederlanders twee keer op voorsprong, via Terrance Pieters (35ste) en Jip Janssen (49ste stroke). Florent Van Aubel (38ste) en Alexander Hendrickx (53ste) brachten de Lions op twee strafcorners langszij.

In de slotfase kreeg Hendrickx op een strafcorner nog een kans, maar zijn poging werd gekeerd. Er volgden shoot-outs en daarin misten zowel Felix Denayer, Florent Van Aubel als Arthur De Sloover hun poging. Dat terwijl Thijs van Dam, Thierry Brinkman en Jonas de Geus wel feilloos de weg naar het doel vonden en hun land zo een bonuspunt bezorgden.

De Lions konden niet rekenen op Vincent Vanasch. "The Wall" werd in doel vervangen door Loic Van Doren. Daarnaast ontbraken Antoine Kina, Tanguy Cosyns,  Emmanuel Stockbroekx en Nicolas Poncelet. Voor Arthur Van Doren zat de wedstrijd er na een dik kwartier op toen hij een bal hard tegen het hoofd kreeg.

Simon Gougnard was er wel bij en werd in de bloemetjes gezet voor zijn driehonderdste interland. Recordinternational John-John Dohmen dikte zijn aantal caps aan tot 419.

In hun eerste twee wedstrijden waren de Belgen in Ukkel twee keer te sterk voor Duitsland (6-1 en 5-3). België, titelverdediger in de Pro League, behoudt met zeven punten de leiding, maar is ook het enige land dat al drie wedstrijden afwerkte. Nederland kwam voor het eerst in actie en staat met twee punten meteen op de tweede plaats, want Engeland, Spanje, India en Argentinië speelden nog niet. (belga)

Meer over Red Lions

Aangeboden door onze partners