©  BELGAIMAGE

Eerste wintertransfer voor KV Oostende is rond: neefje van George Weah komt over van New York Red Bulls

KV Oostende heeft donderdagavond zijn eerste transfer voor de komende wintermercato bekendgemaakt. De Kustboys versterken zich op 1 januari met Kyle Duncan. De 24-jarige Amerikaan, de neef van voormalig Gouden Bal-winnaar George Weah, komt transfervrij over van MLS-club New York Red Bulls. Hij ondertekende aan de kust een contract tot medio 2025.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Het wordt voor Duncan zijn tweede buitenlands avontuur, na een passage bij het Franse Valenciennes tussen oktober 2015 en maart 2018. Een doorbraak in Noord-Frankrijk kwam er niet. Nadien kwam hij bij de Red Bulls tot vijf goals en acht assists in 77 officiële duels. Duncan verzamelde ook één cap bij de Amerikaanse nationale ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Kyle is een speler die al een hele tijd op onze radar stond”, legde Gauthier Ganaye, de Oostendse CEO, uit. “Omdat het seizoen in de VS nu afgelopen is en zijn contract er eindigde kunnen we hem gratis aantrekken, ondanks de zware concurrentie van diverse Europese clubs. Omdat hij opgroeide met de stijl van spelen van Red Bull past hij perfect in ons systeem: hij is een moderne rechtsachter die snelheid koppelt aan goede voorzetten.”

“Bovendien arriveert hij op 1 december al in België, wat wil zeggen dat hij al zes weken zal meetrainen met de ploeg vooraleer hij na de winterstop z’n eerste wedstrijd mag spelen. Omdat het seizoen in de VS er nog maar net opzit, staat hij fysisch zeer scherp en zal hij meteen inzetbaar zijn. Ik ben dus heel blij dat we deze deal zo vroeg over de streep hebben kunnen trekken. We willen versterkt uit de winterstop komen en we hebben nu nog veel tijd om ijverig te werken en ervoor te zorgen dat we extra kwaliteit brengen op de posities die we nodig hebben.”