Alweer raak voor Cyriel Dessers, de huurling van KRC Genk scoorde twee keer bij zijn invalbeurt.  ©  EPA-EFE

Conference League

VIDEO. Cyriel Dessers scoort twee keer bij invalbeurt en redt op de valreep een punt voor Feyenoord

In de Conference League heeft Feyenoord in extremis een punt gepakt bij Slavia Praag. Met dank aan Cyriel Dessers, die twee keer scoorde bij zijn invalbeurt, waarvan de laatste keer in minuut 93.

Michael Van Damme

Slavia Praag - Feyenoord 2-2

In groep E van de Conference League sleepte Feyenoord op de valreep een gelijkspel uit de brand op het veld van Slavia Praag. Cyriel Dessers viel in, dit keer al na 18 minuten door een blessure van Linssen, en scoorde in de 31ste minuut de 1-1. Eerder had een andere oude bekende de thuisploeg op voorsprong gebracht. Doelpuntenmaker Peter Olayinka speelde nog voor AA Gent. In de tweede helft scoorde Kuchta de 2-1 voor Slavia. De buit leek binnen voor de Tsjechen, maar in minuut 93 redde Dessers op de valreep een punt voor Feyenoord met een heerlijke kopbal. Feyenoord blijft groepsleider met vier punten voorsprong op Slavia.

De doelpunten van Dessers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NS Mura - Tottenham: 2-1

Tottenham kende een dramatische avond bij het Sloveense Mura. De ploeg van coach Antonio Conte kwam 0-1 achter en zag Sessegnon al in de eerste helft zijn tweede geel pakken. Harry Kane scoorde tegen en Tottenham ging op zoek naar de winninggoal, maar in de vijfde minuut van de extra tijd stuitte het nog op een counter waaruit Marosa de winnende treffer scoorde voor de thuisploeg. Mura pakte dankzij de stunt zijn eerste (drie) punten in de Conference League. Een blamage die niet zonder gevolgen blijft. Tottenham staat nu derde in groep G met net als Vitesse zeven punten. In de onderlinge duels deden de Nederlanders het echter beter. Groepsleider Rennes is buiten schot. Op de laatste speeldag is Vitesse favoriet in de thuismatch tegen Mura, zodat de Londenaren flirten met de uitschakeling.

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer