©  GVB

Drugs in Limburg

Drugslab gevonden op boerderij in Wijchmaal

Peer -

De speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg stootten donderdagochtend op een drugslab in het Peerse Wijchmaal. De productie voor MDMA werd op een boerderij in de Molhemstraat aangetroffen.

De FGP Limburg viel donderdag in de vroege ochtend binnen op het erf waar behalve een boerderij ook een aanpalende, grote loods staat. De locatie is een landelijke en bosrijke omgeving op zo’n 20 kilometer van de grens met Nederland. “Er werd een MDMA-lab gevonden”, zegt Dorien Vanderheiden van het Limburgse parket. “MDMA is het basisproduct voor de aanmaak van xtc. In het pand werden onder meer enkele vaten en gasflessen aangetroffen. Die wijzen op een recente aanmaak van de substantie. Er werd een verdachte gearresteerd een meegenomen voor verhoor”, aldus Vanderheiden.

Experimentele labo’s creëren een direct gevaar voor de omgeving en vormen een risico voor omwonenden. Zo kunnen er ontploffingen en branden ontstaan. Voorts worden restanten van drugs vaak illegaal geloosd waardoor ze een gevaar voor de volksgezondheid zijn. Om die reden is de politie onmiddellijk tussengekomen en werden de bestuurlijke overheden ingelicht. De bevoegde diensten werden erbij gehaald om de restanten van het lab professioneel te ruimen en te vernietigen.

“Heel bizar”

Bewoners van de landelijke en wat afgelegen Molhemstraat kijken vreemd op over de vondst. “We zagen donderdagnamiddag plots een hele hoop wagens van de civiele bescherming aanrijden. In de boerderij woont een alleenstaande oudere man. Dan ben je toch verbaasd”, luidt het in de straat. Over de bewoner weten ze niet veel. “Hij leeft nogal teruggetrokken in zijn vervallen ouderlijk huis en hij heeft geen contact met de buurtbewoners. Ook met zijn familie en kinderen zou hij gebroken hebben. We weten er eigenlijk niet zoveel van. Soms maakt hij een eenzame indruk. We vinden het wel heel bizar allemaal.”

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. ppn/gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer