©  BELGA

Anderlecht krijgt maximumboete nadat fans zich opnieuw misdragen: “Asociaal gedrag dat streng bestraft dient te worden”

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de maximumboete van 5.000 euro opgelegd aan RSC Anderlecht, wegens een reeks supportersincidenten in de bekerwedstrijd op het veld van amateurclub La Louvière. Ook 1B-club Deinze en Dender uit eerste nationale houden aan hun bekermatch in de zestiende finales een boete over.

Bron: BELGA

Behalve een pak doelpunten - Anderlecht won met 1-7 van de thuisploeg - viel er ook veel pyrotechnisch materiaal te spotten in het Tivolistadion. Nog voor de aftrap gegeven was, staken de Brusselse fans massaal rookpotten en vuurwerk af. Pyromateriaal belandde daarbij op de atletiekpiste. Ook na het scoren van het eerste, derde en zevende doelpunt door RSCA en het laatste fluitsignaal werd Bengaals vuur afgestoken door de bezoekers.

Omdat RSC Anderlecht dit seizoen al vaak vervolgd werd voor supportersongeregeldheden vorderde het Bondsparket de maximumboete van 5.000 euro als sanctie. Het Disciplinair Comité bevestigde die straf, al vroeg RSCA een lichtere boete wegens de vele inspanningen die de Brusselse club doet om wangedrag tegen te gaan. “Er deden zich vijf incidenten voor. Dit asociale gedrag dient streng bestraft te worden. Gezien de ernst van de inbreuk en het ongunstig disciplinair verleden, dringt een strenge boete zich op.”

Deinze zakte in de Croky Cup af naar Club Brugge (3-0). De 1B-club houdt aan dat bekerduel een boete van 1.500 euro (waarvan 1.000 effectief en 500 met uitstel) over, omdat bezoekende fans nog voor de aftrap Bengaals vuur, zwarte rookpotten en een witte lichtflitser afstaken. En ook amateurclub Dender moet een boete betalen na pyrogebruik in de thuismatch tegen Eupen (0-1). Het Disciplinair Comité legde de Oost-Vlamingen een boete van 1.000 euro op, waarvan de helft met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer