©  ToPa

Ongeval

Arbeider gewond nadat hij stroomkabel raakt bij werken

Tongeren -

Een werkman is donderdagvoormiddag gewond geraakt bij werken aan de riolering onder het voetpad op de Hasseltsesteenweg. Hij raakte met een drilboor een stroomkabel en werd weggekatapulteerd.

Arbeiders van het Tongerse bedrijf Wegenbouw Jackers waren donderdag bezig met het herstellen van een rioleringsbuis onder het voetpad aan de Hasseltsesteenweg (Broekberg). Eén van hen was met een drilboor aan de slag toen hij onverwachts een verdoken stroomkabel beschadigde. Er ontstond meteen een steekvlam en een luchtverplaatsing. De man werd uit de werkput gekatapulteerd en belandde op het wegdek. De 55-jarige man uit Tongeren raakte gewond aan de benen. De eerste zorgen kreeg hij van een mugarts en hij werd daarna naar het Vesaliusziekenhuis gebracht.

“Wij ons niets verwijten”, vertelde ploegbaas Johan Nulens. “De stroomkabel van 10.000 volt was bedolven onder een dikke laag ‘stabilisé’ in plaats van zand. De kabel was ook niet afgedekt met een ‘pannetje’ zoals het moet. We hadden zoals steeds de plannen aangevraagd van de nutsleidingen, maar onze voorgangers hebben zich blijkbaar niet aan de opgelegde regels gehouden. Wij doen al het mogelijke om veilig te werken en dan krijg je dit aan de hand”, zuchtte Nulens. Arbeiders van Fluvius zijn langsgekomen om de stroomkabel te herstellen. diro

 ©  ToPa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer