©  EPA-EFE

Ook Australië overweegt politieke boycot Olympische Winterspelen

Australië overweegt een ‘diplomatieke boycot’ van de Olympische Winterspelen in Peking. Dat zou betekenen dat Australische sporters begin volgend jaar wel naar China kunnen reizen, maar er geen vertegenwoordiging vanuit de staat bij aanwezig zal zijn. Dat schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald op basis van ingewijden.

Bron: BELGA

Eerder zei de Amerikaanse president Joe Biden al een boycot te overwegen. De Australische regering zou volgens de krant wachten op een beslissing van Biden voordat ze een definitief besluit maakt over de boycot. Het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken wilde nog niet reageren op de berichtgeving in de krant.

Ook de Britse premier Boris Johnson zou uit protest tegen de mensenrechtensituatie in China mogelijk niet naar het land af willen reizen, schreven Britse media vorige week.

Zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten zijn nauwe bondgenoten van Australië. De drie landen sloten in september nog een nieuw veiligheidspact, AUKUS. Daarmee willen ze de veiligheid en stabiliteit in de regio Azië-Pacific garanderen. Dat zorgde voor kritische reacties vanuit China.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer