©  AFP

Goedaardige poliep weggehaald bij Biden

De poliep die afgelopen week tijdens een darmonderzoek werd weggehaald bij de Amerikaanse president Joe Biden is “goedaardig”. Dat vermoedde zijn arts al, maar het blijkt nu ook uit onderzoek naar het weefsel. Het gaat om een langzaam groeiende poliep, er is geen sprake van kanker.

Bron: BELGA

Volgens de arts van het Witte Huis gaat het mogelijk wel om een gezwel in een voorstadium van kanker (“pre-cancerous”), maar is op dit moment “geen verdere actie vereist” nadat de poliep tijdens de zogeheten coloscopie werd weggehaald bij de 79-jarige president. De arts zegt dat het om een gelijkaardige poliep gaat als wat in 2008 al eens verwijderd werd. Routinecontroles en een volgende coloscopie binnen 7 à 10 jaar zijn aangeraden.

Biden werd tijdens het recente onderzoek verdoofd en bijna 1,5 uur vervangen door vicepresident Kamala Harris, meldde het Witte Huis eerder. Het was voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis dat de macht tijdelijk aan een vrouw werd overgedragen. Inmiddels is Biden weer aan het werk.

Bij een vorig medisch onderzoek in december 2019 werden ook geen ernstige problemen ontdekt. Wel had Biden een onregelmatige hartslag en relatief veel vet in zijn bloed. Hij neemt daarvoor medicijnen. Biden lag in 1988 in het ziekenhuis nadat enkele aderen waren gebarsten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer