©  BELGA

Champions League

Club Brugge na blamage op rand van uitschakeling: wanneer kunnen ze toch nog derde worden?

Club Brugge heeft woensdagavond op de vijfde speeldag in groep A van de Champions League met 0-5 forfaitcijfers (rust: 0-4) verloren van een nochtans gehavend RB Leipzig. Door de derde nederlaag op rij zakt Club met nog één speeldag te gaan met vier punten naar de laatste plaats in de groep en flirt het met de Europese uitschakeling.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Ook Leipzig telt vier punten, maar pakt de derde plaats op basis van een beter doelsaldo in de onderlinge duels. De droomstart op het kampioenenbal dreigt zo meer dan waarschijnlijk te eindigen in een ware nachtmerrie.

LEES OOK. Onherkenbaar Club Brugge wordt weggeblazen door Leipzig, overwintering wordt problematisch

Voor de achtste finales is blauw-zwart logischerwijs uitgeteld en zelfs voor de derde plaats in de groep rest er enkel nog een waterkans.

In Parijs beter doen dan Leipzig tegen City

Club moet dan op de slotspeeldag op bezoek bij Paris Saint-Germain beter doen dan Leipzig in eigen huis tegen Manchester City. Zonder Kevin De Bruyne won City met 2-1 van PSG, waardoor ze met twaalf punten groepswinnaar zijn. PSG is zeker van zijn tweede plaats en kwalificatie voor de achtste finales.

LEES OOK. Hans Vanaken kan zware nederlaag niet verklaren: “Dit is moeilijk uit te leggen”

De top twee van elke groep stoot door naar de achtste finales, de nummers drie spelen begin volgend jaar een barrageronde tegen de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League. De winnaars daarvan mogen naar de achtste finales van de tweede Europese bekercompetitie.

Huidige stand:

1. Manchester City 12

2. PSG 8

3. RB Leipzig 4

4. Club Brugge 4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer