“Tussen alle dansjes en trends op TikTok door, kunnen we jongeren meenemen in de actualiteit”, zeggen onze TikTok-reporters Arnaut Van Vlierden (links) en Sam Hayen.  ©  luc daelemans

TikTok

Het Belang van Limburg zit op TikTok: “We zijn meer dan een papieren krant”

Hasselt -

Een everzwijn dat door het centrum van Genk wandelt of een kijkje achter de schermen van een illegale sigarettenfabriek in Houthalen: vanaf nu vind je ons Limburgs nieuws ook op TikTok-formaat, via ons eigen kanaal @hbvl_hetbelangvanlimburg. Volgen maar!

Stien Vanbaelen

Hij is gigantisch populair, de Chinese app TikTok. Elke maand vinden meer dan één miljard mensen van over de hele wereld hun weg naar het social mediaplatform. Vooral tieners en twintigers zijn fan. Massaal filmen ze zichzelf al dansend, zingen ze bekende liedjes mee of tonen ze hun huisdieren met een grappig muziekje op de achtergrond.

Maar tegenwoordig vind je meer dan zing- en dansfilmpjes op TikTok. Ook nieuws wordt verpakt in leuke video’s en vindt via de app zijn weg naar de jongere generatie. En daar wil onze krant deel van uitmaken. “Het Belang van Limburg is veel meer geworden dan alleen een papieren krant”, zegt hoofdredacteur Indra Dewitte. “Wij willen zijn waar onze lezers zijn. We geloven honderd procent in onze content, en dat daar een publiek voor is bij alle leeftijden. Zowel jong als oud. En die jongeren zitten nu massaal op TikTok, dus kan je ons daar vinden. Als nieuwsmerk moeten we blijven vernieuwen en experimenteren op verschillende platformen, en dat is precies wat we doen. Het is geweldig dat we als regionale krant hier het voortouw nemen. We zijn één van de eerste nieuwsmerken met een eigen TikTok-kanaal.”

“Jongeren met een TikTok-account volgen vaak ook geen traditionele nieuwsmedia”, zeggen onze TikTok-reporters Arnaut Van Vlierden en Sam Hayen. “Tussen alle dansjes en trends door, kunnen we die jongeren meenemen in de actualiteit zonder dat ze daarvoor lange artikels moeten lezen.”

@hbvl_hetbelangvanlimburg

Toen de politie een carjacking in Houthalen onderzocht, ontdekte ze een van de grootste illegale sigarettenfabrieken van België ooit 😱 ##houthalen ##politie ##politiecarma ##sigaretten ##voorjou ##foryou ##limburg

♬ Midnight, smoke, hip hop, dark(898039) - Gloveity

Wat mag je dan juist verwachten? Alles wat er in Limburg en omstreken gebeurt. De ene dag ontdekt de politie een illegale sigarettenfabrieken in Houthalen, de andere dag kammen militairen een Genkse tuin uit. De plannen voor de Noord-Zuidverbinding en andere ingewikkelde nieuwsfeiten worden door onze reporters kort en helder uitgelegd. En dan zijn er nog een heleboel Limburgers die iets geweldigs doen voor de samenleving of iets speciaals of beklijvends hebben meegemaakt. Leuk nieuws, inspirerende mensen, handige weetjes of lifehacks, de schattigste en gevaarlijkste dieren uit het Natuurhulpcentrum, je vindt het allemaal op ons TikTok-kanaal. “Volg ons allemaal en kijk zelf wat we doen.”

Download de TikTok-app en volg ons kanaal @hbvl_hetbelangvanlimburg.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer