©  REUTERS

UEFA blij met standpunt Europees Parlement tegen Super League

De Europese voetbalbond UEFA zegt bij te zijn met het standpunt van het Europees Parlement, dat zich uitspreekt tegen “afscheidende competities”. Hiermee wordt gedoeld op de Super League, waarin een aantal van de grote clubs zich wilde afscheiden van de nationale competities. In Europa was hier meteen veel weerstand tegen, niet in het minst van de kant van de fans uit Engeland.

BelgaBron: BELGA

De voorstanders van de Super League vonden de resolutie te ver gaan. Zij vinden dat de EU moet zorgen voor “eerlijke en open concurrentie”. De politici vrezen echter onder meer dat het initiatief de ongelijkheid tussen clubs nog meer in de hand werkt.

Twaalf van Europa’s toonaangevende clubs kondigden in april aan dat ze van plan waren de Super League op te richten en te breken met de gevestigde UEFA Champions League. Na een reeks van negatieve reacties van zowel supporters als nationale regeringen trokken de zes Engelse clubs plus Inter, AC Milan en Atlético Madrid zich terug.

De Spaanse clubs Real Madrid en Barcelona en het Italiaanse Juventus zijn echter niet op andere gedachten gebracht.

De resolutie, niet bindend, riep verder op tot een “Europees sportmodel” met een “sterk gevoel voor solidariteit, duurzaamheid, inclusiviteit voor iedereen, een open competitie en eerlijkheid”. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer