©  BELGA

Veldrijden

Mathieu van der Poel begint veldritseizoen in Rucphen, eerste duel met Van Aert op tweede kerstdag

Mathieu van der Poels eerste cross van zijn veldritseizoen is gekend: de wereldkampioen begint eraan op zaterdag 18 december in de Wereldbekermanche van Rucphen. Of hij daags nadien ook aan de start staat van de Wereldbekerwedstrijd in Namen, is nog niet duidelijk, maar het is nu eenmaal een wedstrijd die MVDP graag rijdt.

Hugo Coorevits

De Nederlander van Alpecin-Fenix heeft zijn crossprogramma nog niet volledig op papier, maar na samenspraak met de trainer en de broers Roodhooft is het de bedoeling dat Van der Poel tien tot twaalf veldritten meepikt. Daar hoort in principe ook Dendermonde bij van 26 december, waar we het eerste duel krijgen met zijn alter ego Wout van Aert.

LEES OOK. Wout van Aert zet dromende Toon Aerts met beide voeten op de grond: “Weg sfeer”

Of Van der Poel in Rucphen voor publiek rijdt, is afhankelijk van het Nederlandse Overlegcomité dat ook na 4 december een soort lockdown overweegt om de hoge coronabesmettingscijfers terug te dringen.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden heeft er baat bij dat hij vanaf Rucphen wat UCI-punten pakt want hij is van plan om naar het WK in het Amerikaanse Fayetteville te trekken, waar hij op een nieuwe regenboogtrui jaagt. Om op de eerste startrij te beginnen, schuift hij best van de plaats waar hij nu staat (21ste) op naar de eerste acht.

 

 ©  BELGA

Van der Poel is zich na een stage op Mallorca momenteel thuis in ‘s Gravenwezel aan het voorbereiden op het crossseizoen. Waar en wanneer ploegmaats Tim Merlier en Gianni Vermeersch in het veld duiken, is nog niet geweten, maar het is duidelijk dat hun werkgever hen liever met mondjesmaat ziet crossen in functie van het volgend wegseizoen.

Alpecin-Fenix trekt van 1 tot 10 december een eerste keer op trainingsstage naar Benicassim en plande de tweede stage in van 10 tot 20 januari. Waar Van der Poel het wegseizoen aansnijdt, staat nog niet vast, maar het zou ons niet verwonderen indien dat opnieuw in de UAE Tour gebeurt die op 20 februari begint. Door de pandemie is de Santos Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race voor het tweede opeenvolgende jaar opnieuw van de World Tour gehaald.

Meer over Mathieu van der Poel