Buitenlands voetbal

Bizarre onthulling uit Argentinië: waarom Maradona zonder hart begraven is

De voetbalwereld doet het deze week alweer een jaar zonder Diego Maradona, die donderdag precies een jaar geleden overleed. Nelson Castro, de arts die de Argentijn behandelde, komt zelfs met een bijzondere onthulling over Pluisje...

De Telegraaf

“Er was een groep voetballers die van plan was om de kist van Maradona open te breken en het hart te stelen”, vertelt Castro bij het Argentijnse televisiestation Eltrece. “Toen we dat ontdekten, hebben we zijn hart verwijderd. Bovendien was dat ook belangrijk in het onderzoek naar de doodsoorzaak van Diego.”

Volgens Castro, die een boek heeft uitgebracht met als onderwerp ’het waargebeurde verhaal rond de gezondheid van Maradona’, zou het hart van Maradona een halve kilo hebben gewogen. Dat is flink zwaarder dan normaal, want een sporthart weegt normaal zo’n 300 gram. In het boek wordt verteld over de uitdagingen waar Maradona dagelijks mee te maken kreeg. Het drugsgebruik van de Argentijn zou niet de enige reden zijn voor zijn fysieke situatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners