©  BELGA

Zesdaagse van Rotterdam gaat niet door, officieel afscheid van Kenny De Ketele valt in het water: “Hartverscheurend”

De Zesdaagse van Rotterdam gaat opnieuw niet door. De organisatie heeft besloten het wielerevenement in Ahoy te schrappen vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen. De baanwielrenners zouden van 7 tot en met 12 december over de piste in Ahoy rijden, maar het is hoogst onzeker of er dan weer publiek aanwezig mag zijn. Kenny De Ketele zou in Rotterdam een punt zetten achter zijn carrière.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

In ieder geval tot 4 december mogen er geen toeschouwers naar sportwedstrijden komen in Nederland. Het is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de nieuwe piek in het aantal coronabesmettingen terug te dringen en te voorkomen dat de ziekenhuizen overvol raken.

Eind vorig jaar ging de Zesdaagse van Rotterdam ook al niet door. Toen zou het wielerevenement eind november worden gehouden, maar al in mei besloot de organisatie de baanwedstrijden te schrappen.

 ©  BELGA

Kenny De Ketele zou in Rotterdam zijn laatste wedstrijd aan de zijde van de Nederlander Niki Terpstra rijden. Samen met Robbe Ghys won De Ketele zondag de 80e Zesdaagse van Gent, waar hij dus uiteindelijk de laatste rondjes uit zijn carrière heeft gereden.

“Een klap in het gezicht”, reageert Erika Bronkhorst, manager evenementen van Rotterdam Ahoy, op de nieuwe tegenslag bij de NOS. “Tot twee weken geleden was er geen sprake van het niet laten doorgaan van het evenement. We hadden er enorm veel zin in. De Ketele? “Hij had hier in Rotterdam kunnen winnen. Hartverscheurend dat je zo’n sporter dan moet vertellen dat het niet doorgaat.”

Wim Stroetinga en Yoeri Havik zijn nog altijd de laatste winnaars in Ahoy. De Nederlandse baanwielrenners wonnen begin 2020 de 38e editie van de zesdaagse van Rotterdam. De 39e editie is nu verplaatst naar 6 tot en met 11 december 2022.

Aangeboden door onze partners