©  BELGA

Peter Sagan moet zware boete betalen: “Hij verwondde agent in dronken toestand uit vrees voor coronavaccinatie”

Volgens Nice-Matin heeft Peter Sagan eerder dit jaar enkele agenten aangevallen toen hij in dronken toestand werd tegengehouden in Monaco.

Vincent Van GenechtenBron: Nice-Matin

De Franse krant bericht dat de feiten dateren van 25 april 2021. De Slovaakse ex-wereldkampioen op de weg zou in een auto gezeten hebben met zijn broer, die aan het stuur zat. De Sagans hadden na een avondje stappen de avondklok geschonden en werden daarom aan de kant gezet.

Daarbij zou het tot een schermutseling gekomen zijn, waarbij een dronken Peter Sagan zou geweigerd hebben om uit te stappen en zich “als een gek” verweerd zou hebben tegenover de aanwezige politieagenten, waarbij eentje verwondingen aan de rechterhand opliep. “Hij vreesde dat hij gevaccineerd zou moeten worden”, aldus Nice-Matin.

Sagan, die in februari corona opliep, zou zich van de feiten niets meer herinneren en zich geëxcuseerd hebben. Het leverde hem nu een boete van 5.100 euro op: 5.000 euro voor ‘weerspannigheid aan de politie’ en 100 voor het overtreden van de avondklok. Sagan, wiens advocaten hadden gepleit om de zaak nietig te laten verklaren, moet ook 1.500 euro betalen aan de burgerlijke partij.