©  REUTERS

 

Zverev wint Masters voor de tweede keer

De Duitser Alexander Zverev (ATP 3) heeft zondag in het Noord-Italiaanse Turijn voor de tweede keer in zijn carrière de ATP Finals gewonnen, het eindeseizoenstoernooi voor de beste acht spelers van het voorbije jaar.

Arno Schepers

In de finale haalde de 24-jarige Duitser het vlot in twee sets (twee keer 6-4 na een uur en een kwartier) van de Russische titelverdediger Daniil Medvedev (ATP 2). In 2018 won Zverev voor de eerste keer de Masters, toen hij het in de finale haalde van Novak Djokovic. Deze keer kegelde hij de Servische nummer een van de wereld in de halve finales uit het toernooi. Djokovic blijft zo op vijf eindzeges steken, Roger Federer is recordhouder met zes stuks.

Voor Zverev is het zijn negentiende titel. Dit seizoen werd hij olympisch kampioen en waren er toernooizeges in Wenen, Cincinnati, Madrid en Acapulco.

Frans dubbelsucces

Nicolas Mahut (ATP 7 in dubbel) en Pierre-Hugues Herbert (ATP 9) hebben voor de tweede keer in hun carrière de ATP Finals in het dubbelspel gewonnen.

In de finale in Turijn haalde de Franse tandem het in twee sets van de Amerikaan Rajeev Ram (ATP 4) en de Brit Joe Salisbury (ATP 3): 6-4 en 7-6 (6/0) na 1 uur en 31 minuten.

Eerder wonnen ze de Masters reeds in 2019. Een jaar eerder waren ze verliezend finalist. Op hun erelijst staan ook nog vijf grandslamoverwinningen, waarvan eentje dit seizoen op Roland Garros.