©  BELGA

Lucinda Brand wint Superprestige-veldrit in Merksplas na heuse demonstratie

Wereldkampioene Lucinda Brand heeft de tegenstand op een hoopje gereden in de veldrit in Merksplas bij de elite vrouwen. De Nederlandse was als eerste weg, sloeg al in de eerste ronde een kloof met de concurrentie en breidde haar voorsprong daarna ronde na ronde uit om uiteindelijk als eerste over de streep te komen. Annemarie Worst eindigde tweede, Denise Betsema was derde. Door haar zege komt Brand alleen op kop in de Telenet Superprestige, met één puntje voorsprong op Worst en Betsema.

Wim Conings

Brand zette al vroeg een solo op en gaf geen krimp. De Nederlandse gunde haar concurrenten geen kans en reed ruim afgescheiden over de meet. Haar landgenote Annemarie Worst eindigde negentien tellen later als tweede, voor Denise Betsema, een andere Nederlandse. Brand won eerder dit seizoen al de manches in het Nederlandse Gieten en Niel.

Marion Norbert-Riberolle was de eerste Belgische op de elfde plaats. Belgisch kampioene Sanne Cant ging meteen tegen de grond en moest achtervolgen. Na een ongelukkige veldrit finishte ze uiteindelijk als twaalfde. De vijfde manche (van acht) van de Superprestige volgt op zaterdag 4 december in Boom.

 

 ©  BELGA