©  AFP

Demetrius Andrade en Julio Cesar Martinez (dankzij een ‘no-contest’) behouden bokstitels

De Amerikaan Demetrius Andrade heeft vrijdag in Manchester, New Hampshire, met gemak zijn WBO-bokstitel bij de middengewichten behouden na een zege tegen de Ier Jason Quigley. De scheidsrechter zette het eenzijdige gevecht stop in de tweede ronde.

Bron: BELGA

Andrade, die al zijn 31 gevechten heeft gewonnen, waaronder negentien voor de limiet, liet zijn tegenstander weinig kansen. De scheidsrechter stopte het gevecht in de tweede ronde nadat Quigley na meerdere stevige uithalen al enkele keren tegen de grond was gesmakt. “Ik deed wat ik zei te doen”, reageerde Andrade. “Ik voelde me goed en deelde een boodschap uit. Jullie wilden knock-outs, jullie kregen ze.”

De Mexicaan Julio Cesar Martinez behield voorts zijn WBC-boksriem bij de vlieggewichten, zonder als winnaar te worden aangewezen van zijn gevecht, dat voor de derde ronde werd gestaakt, tegen McWilliams Arroyo uit Puerto Rico, die een lelijke snee ter hoogte van zijn rechteroog opliep. Arroyo voerde hierbij aan dat zijn gezichtsvermogen was aangetast en dat hij daarom het gevecht niet kon hervatten. Hij vroeg de scheidsrechter het duel te staken voor de derde ronde, waarna de artsen met zijn verzoek instemden. Het resultaat was een ‘no-contest’, waarbij Martinez achttien overwinningen tegen een verliespartij behoudt. Arroyo telt 21 overwinningen en vier nederlagen.