©  AFP

Mysterie rond verdwenen tennisster blijft na publicatie van foto’s van Peng Shuai op Twitter

Vrijdagavond zijn op het internet enkele foto’s opgedoken van de vermiste tennisster Peng Shuai. De jonge vrouw is er glimlachend te zien, maar het is niet duidelijk van wanneer de beelden precies dateren. Intussen groeit de druk op China om te bewijzen dat Peng ongedeerd is.

Bron: BELGA

De 35-jarige Peng, voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, beschuldigde eerder deze maand de voormalige Chinese vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo van seksueel misbruik. Kort na de beschuldiging werd het bericht verwijderd en sindsdien lijkt Peng van de aardbodem verdwenen. Chinese staatsmedia gaven een e-mail vrij die van haar hand zou zijn, maar er zijn twijfels over de authenticiteit. 

De voorbije dagen moeien steeds meer landen en persoonlijkheden zich met haar lot, onder de hashtag #WhereisPengShuai.

Vrijdagavond werden door de twitteraccount @shen_shiwei enkele foto’s van de tennisspeelster gepubliceerd. De account is van een journalist van CGTN,  de internationale arm van de staatszender CCTV.

 

 ©  via REUTERS

Op één van de beelden is de vrouw glimlachend te zien, met een kat in de armen in waarschijnlijk haar woning. Op de achtergrond onder meer een trofee en de Chinese vlag. Een andere foto toont een selfie van Peng Shuai met een Kung Fu panda-figuurtje, uit de gelijknamige film. Hier staat op de achtergrond een fotokader van Winnie the pooh.

Volgens de journalist zijn de foto’s door de speelster zelf gepost op een sociaal netwerk, om haar contacten “een goed weekend” te wensen.

In China is Twitter geblokkeerd en de zaak-Peng gecensureerd, maar er zijn wel manieren om die censuur te omzeilen.