©  REUTERS

 

Lewis Hamilton rijdt Grote Prijs van Qatar met regenbooghelm

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamiton heeft een duidelijk statement gemaakt in de discussie over de mensenrechten in Qatar, waar dit weekend de twintigste Grand Prix in het wereldkampioenschap Formule 1 plaatsvindt. De Brit van Mercedes draagt een helm in regenboogkleuren om daarmee de gelijkheid van alle mensen te onderstrepen. Hij toonde hem in de eerste vrije training op het circuit van Losail.

Tom MasBron: BELGA

Hamilton sprak zich donderdag uit over de situatie in Qatar, waar mannen en vrouwen geen gelijke rechten hebben en arbeidsmigranten worden uitgebuit. Een recent rapport van een mensenrechtenorganisatie meldde vijftig doden en meer dan vijfhonderd gewonden in 2020 bij de bouw aan stadions en infrastructuur voor het WK voetbal, dat volgend jaar in Qatar wordt gehouden. “Als wij hier zijn, moeten we er de aandacht op vestigen”, meende de Brit, die met de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) strijdt om de wereldtitel.

“De piloten bepalen niet waar we rijden, maar we mogen ons wel uitspreken. Een mens maakt niet het verschil, maar samen kunnen we invloed hebben. Het zal niet van de ene op de andere dag verbeteren; er is hier nog een lange weg te gaan.”

Meer over Lewis Hamilton