©  REUTERS

Serena Williams in tranen bij herinnering aan moord op haar zus: “Ik heb heel de tijd gehuild”

In een zeldzaam interview is tennistopper Serena Williams in tranen uitgebarsten toen ze het had over de moord op haar zus in 2003. “Ik heb heel de film gehuild”, zei ze over de nieuwe film over haar familie, waarin het ook over de moord gaat.

gjs

Naar aanleiding van de biopic over de familie Williams, King Richard, was Serena Williams met haar familie te gast in de talkshow van Will Smith op Facebook. In de film is te zien hoe de nu 40-jarige Serena en zus Venus uitgroeiden tot twee van de beste tennissters aller tijden. Centraal staat hun vader Richard, die als de architect van het succes beschouwd wordt.

Het meest tragische hoofdstuk in de film is de moord op Yetunde Price Williams, de zus van Venus en Serena. De toen 31-jarige Yetunde werd in 2003 doodgeschoten terwijl ze in haar auto zat met haar verloofde. Ze werd een onschuldig slachtoffer van het bendegeweld in het beruchte Compton. De dader, Robert Maxfield, werd in 2018 vrijgelaten uit de gevangenis na twaalf jaar opsluiting.

Hevige reacties

Tijdens het interview lokte dat hoofdstuk hevige reacties uit bij de familie Williams. Serena hield het niet droog en de tranen liepen over haar wangen. “Ik heb heel de film lang gehuild wanneer zij erin voorkwam”, zei ze achteraf. “Ik krijg het nu nog moeilijk als ik eraan denk.”

Serena ging even later in het interview ook andere moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Zo ging het onder meer over de heisa op het toernooi van Indian Wells in 2001, toen de Russin Elena Dementieva haar vader ervan beschuldigde wedstrijden van zijn dochters te beïnvloeden. Het publiek keerde zich tegen haar toen ze de finale won van Kim Clijsters. “Ik krijg er nu nog angstaanvallen van”, zei Serena. “Toen ik daar in 2015 terugging na 14 jaar was het nog altijd traumatiserend.”