©  Red Bull Content Pool

Durf jij te kijken? Fransman haalt knotsgekke stunt uit met zijn motor: recht het ravijn in

De Fransman Tom Pages heeft het skiseizoen in Avoriaz in stijl geopend. De freestyle motocross-kampioen sprong er van een 170 meter hoge klif en combineerde een dubbele frontflip met een parachutesprong... Om daarna gewoon weer op zijn motor te stappen en verder te rijden. Ongezien!

Vincent Van Genechten

De 36-jarige Pages verlegt al jaren grenzen in freestyle motocross en is dus gewend aan flink wat air time. Maar nog nooit van dit kaliber. In het Franse skioord Avoriaz stuurde hij zijn aangepaste motor aan exact 80 kilometer per uur over een zeven meter hoge schans van een 170 meter hoge klif. Hij combineerde de sprong van maar liefst 55 meter ver met een dubbele frontflip en haalde in vrije val - nog steeds op zijn motor - een snelheid van 150 kilometer per uur. Daarna trok hij eerst de parachute van zijn motor open via een speciale knop op het zadel, gevolgd door zijn eigen parachute. Hij landde 30 seconden later veilig naast zijn motor, trapte die in gang en reed de zonsondergang tegemoet.

“Het moeilijkste was iets wat je in de video niet kan zien: rekening houden met de wind”, aldus de Fransman. “Ik kon en mocht echt niets aan het toeval overlaten. De laatste vijf dagen voor de spong draaiden enkel om veiligheid en mentale voorbereiding. Totale controle is een must. Over elk detail was nagedacht. Ik was al jaren met dit concept bezig en werd bijgestaan door echte pro’s als skydivers Fred Fugen en Stéphane Zunino. Dit is zoveel meer dan een coole trick. Dit is creëren. Het uitwerken van een idee en de uitdaging aangaan, zowel fysiek als mentaal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer