©  Reuters

Zuid-Amerikaanse voetbalbond schorst bekende Uruguayaanse ref voor fouten tijdens clash tussen Argentinië en Brazilië

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft scheidsrechter Andrés Cunha en de videoscheidsrechter Esteban Ostojich voor onbepaalde tijd geschorst, omdat ze “serieuze en duidelijke fouten” hebben gemaakt in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Brazilië. Het duel tussen de Zuid-Amerikaanse grootmachten eindigde dinsdagavond in San Juan in 0-0. Cunha is een grote naam. Hij floot onder meer de halve finale tussen België en Frankrijk op het WK in Rusland.

vvaBron: BELGA

De Braziliaanse bondscoach Tite was na afloop boos omdat de arbitrage geen actie had ondernomen tegen Nicolás Otamendi. De Argentijnse verdediger deelde na ruim een half uur spelen een elleboogstoot uit aan Raphinha, die daar een bloedende lip aan overhield. Zowel de Uruguayaanse scheidsrechter Cunha als zijn landgenoot Ostojich achter de tv-schermen greep niet in.

“De prestaties van de scheidsrechter en de VAR zijn technisch geanalyseerd”, aldus de Conmebol. “De conclusie is dat ze serieuze en duidelijke fouten hebben gemaakt.” De twee Uruguayanen zijn “voor onbepaalde tijd” geschorst. 

Cunha (45) behoort tot de beste arbiters ter wereld. Op het WK van 2018 in Rusland floot hij drie wedstrijden waaronder de halve finale tussen de Rode Duivels en Frankrijk (0-1) in het Russische Sint-Petersburg.

Vanwege de uitslagen op andere velden volstond voor Argentinië het gelijkspel tegen het al geplaatste Brazilië om zich te kwalificeren voor het WK van volgend jaar in Qatar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer