©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Deens duo trekt in Zesdaagse van Gent als leider de tweede nacht in, Ghys en De Ketele volgen in hun zog

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen staan na de eerste ploegkoers van de tweede avond, om 22u35, op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

LEES OOK.G-Sporters schitteren tijdens Gentse Zesdaagse

De Deense wereldkampioenen hebben 118 punten, zes meer dan Kenny De Ketele en Robbe Ghys. Op één ronde volgen Jasper De Buyst en de Duitser Roger Kluge (59 punten).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Iljo Keisse en de Brit Mark Cavendish (72 punten) moeten al twee ronden goed maken, net als Jonas Rickaert en de Zwitser Silvan Dillier en Otto Vergaerde en Jules Hesters (49 punten).

Morkov pakte meteen uit in de eerste puntenkoers van de avond. In de tweede puntenkoers was de Italiaan Michele Scartezzini oppermachtig. De ploegafvalling ging dan weer naar Morkov en Hansen. Tuur Dens zette de baanronde naar zijn hand. Twee koppels begonnen in dezelfde ronde aan de eerste ploegkoers van de avond.

Morkov en Hansen hadden de leiderspositie, met 106 punten en dus een bonusronde achter hun naam, overgenomen van De Buyst en Kluge (59 punten). De wereldkampioenen pakten samen met De Ketele en Ghys in de ploegkoers over 30 minuten andermaal stevig uit. Zij slaagden erin de concurrenten één of meerdere ronden aan te smeren. Beide koppels mochten sprinten voor de zege. In een wel heel lange spurt toonde De Ketele zich sneller dan Morkov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer