©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Organisatoren Zesdaagse van Gent tevreden dat evenement mag doorgaan tot en met slotdag: “Gelukkig”

Het was woensdag bang afwachten in het hoofdkwartier van Golazo in ‘t Kuipke. Gevreesd werd dat de nieuwe maatregelen die de federale overheid in strijd tegen het coronavirus ging aanwenden ervoor zouden zorgen dat de Zesdaagse voortijdig beëindigd moest worden. Dat is dus niet het geval. De 80e editie kan tot en met zondag doorgaan zoals voorzien

Bron: BELGA

“De maatregelen die de Stad Gent ons voor de start van de zesdaagse oplegde, waren al erg verregaand”, zegt Gert Van Goolen van het organiserende Golazo. “Iedere aanwezige moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen en wij legden bijkomend een mondmaskerplicht op. Alles is heel goed verlopen op de openingsavond. Ik heb de indruk dat de mensen deze maatregelen er graag bij nemen, als al de rest er kan zijn zoals het is. Ik hoor nu ook dat men deze lijn verder doortrekt naar voetbalwedstrijden. In feite namen wij al de maatregelen die  binnenkort van kracht worden. Gelukkig maar. Anders moesten we dat zaterdag al bijschaven en dat zou wellicht problemen opgeleverd hebben.”

De sfeer is niet diezelfde van de voorgaande jaren maar mocht er tijdens de openingsavond op gegeven momenten wel zijn. “Wij bieden de toeschouwers een schitterend deelnemersveld aan. Er werd vanaf dag één enorm hard strijd geleverd. Het publiek gaat daarin op en zo krijg je toch ambiance. Iedereen die de koers en de zesdaagse lief heeft, kan zich wel vinden in de coronamaatregelen. Wij zijn alvast blij dat we dit schitterend evenement verder kunnen doorzetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer