©  Pool via REUTERS

UEFA verlaagt straf Hongarije voor wangedrag van fans tijdens EK

De UEFA heeft woensdag in beroep de straf die Hongarije kreeg voor het discriminerend gedrag van zijn fans tijdens het EK verminderd. Van de oorspronkelijke drie wedstrijden achter gesloten deuren blijven er nu nog maar twee over, waarvan één voorwaardelijk.

Bron: BELGA

Het Hof van Beroep van de UEFA behield wel de boete van 100.000 euro voor de Hongaarse voetbalbond (MLSZ), net als de verplichting om een spandoek op te hangen met de boodschap “#EqualGame”, een verwijzing naar de anti-discriminatiecampagne van de UEFA. De straf kwam er nadat zwarte Franse spelers op 19 juni in Boedapest racistische verwijten naar het hoofd geslingerd kregen. In de eerste ronde hadden de Hongaarse fans al spandoeken en bordjes met homofobe boodschappen meegebracht naar het stadion.

Ondertussen kregen de Hongaren ook van de FIFA al een wedstrijd achter gesloten deuren en een geldboete opgelegd. Tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd begin september, ook in Boedapest, werden Engelse spelers racistisch bejegend. Bij recidive riskeert Hongarije minstens een tweede wedstrijd zonder fans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer