Cyriel Dessers viert één van zijn doelpunten met het Feyenoord-publiek: een beeld dat we de komende weken niet meer gaan zien. ©  BELGAIMAGE

 

Wedstrijden in Eredivisie gaan komende weken zonder publiek door

De voetbalwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie (eerste klasse) en Keuken Kampioen Divisie (tweede klasse) gaan de komende weken door zonder publiek. De eerstvolgende speeldagen worden niet uitgesteld tot na 4 december als er mogelijk weer supporters welkom zijn in de stadions. Dat maakte de Nederlandse voetbalbond (KNVB) woensdag bekend.

Tom MasBron: BELGA

De Nederlandse regering besloot vrijdag dat publiek drie weken lang niet welkom is bij alle sportwedstrijden, zowel bij de profs als de amateurs. Het is een van de maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en de druk op de ziekenhuizen te verlichten. De KNVB, Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie reageerden in een gezamenlijke verklaring teleurgesteld op het kabinetsbesluit van vrijdag en hoopten de komende speeldagen uit te stellen.

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of het mogelijk was om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. De afgelopen dagen is gesproken met profclubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, rechtenhouder ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen.

Het bleek volgens de KNVB vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Ook is het onzeker of er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld. Daarom is woensdag uiteindelijk besloten de komende speelronden in het betaalde voetbal niet uit te stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer