© BSGO Atheneeke Tongeren

© BSGO Atheneeke Tongeren

© BSGO Atheneeke Tongeren

© BSGO Atheneeke Tongeren

© BSGO Atheneeke Tongeren

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen BS Atheneeke verkennen nieuwe horizonten in de PXL

Tongeren -

Op dinsdag 9 november 2021 brachten de leerlingen van de tweede graad van GO! BS Atheneeke een bezoekje aan hogeschool PXL in Hasselt. Wat keken de leerlingen erg uit naar deze spannende dag.

BSGO Atheneeke Tongeren

’s Morgens vertrokken de leerlingen met de bus naar Hasselt. Toen ze daar aankwamen, werden ze enthousiast opgewacht door de docenten en studenten van het eerste jaar lerarenopleiding lager onderwijs van de hogeschool PXL. De studenten namen de leerlingen mee op een echte ontdekkingstocht doorheen de verschillende vakken. Op voorhand hadden de studenten lessen wiskunde, muziek, Nederlands, lichamelijke opvoeding en wetenschap en techniek voorbereid en uitgewerkt. Zo leerden de leerlingen van het Atheneeke over isolatoren, geleiders en stroomkringen. Hun uithouding werd getest tijdens een lesje lichamelijke opvoeding. Ze leerden er ook een leuk liedje over fruit, dat ze met veel enthousiasme tijdens de terugreis naar school in de bus zongen.

Dit was voor de studenten de eerste keer dat ze in de voetstappen traden als leerkracht. Natuurlijk werden de studenten bijgestaan door hun docenten, die hen tips en tricks gaven tijdens het hele gebeuren. Wist je dat ze in de PXL een authentiek klaslokaal hebben waar de studenten aan leerlingen van het lager onderwijs les kunnen geven? De studenten en docenten kunnen de gegeven lessen vanop een afstand observeren. De leerlingen van het Atheneeke vonden dit klasje alvast geweldig.

https://www.facebook.com/atheneeketongeren

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio