©  Major League Soccer

Boodschap op shirt van Christian Pulisic zorgt voor ophef tijdens en na beladen VS-Mexico

De Verenigde Staten wonnen vrijdagnacht met 2-0 van Mexico in de WK-kwalificatie. Christian Pulisic brak een kwartier voor tijd de ban, maar het ging na afloop niet zozeer over zijn goal. De boodschap op zijn shirt was het onderwerp van gesprek: “Man in the mirror”.

Bron: De Telegraaf

De aanvallende middenvelder van Chelsea trok na zijn treffer zijn shirt een beetje omhoog, waarna de tekst “Man in the mirror” zichtbaar werd. Daarmee reageerde hij op een uitspraak van de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa (ex-Standard). “Mexico is de spiegel, waarin de Verenigde Staten zichzelf willen zien”, zei hij in aanloop naar de altijd beladen wedstrijd. Pulisic gaf met zijn reactie aan toch vooral zichzelf te zien in de spiegel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik denk dat jullie de boodschap wel begrijpen”, zei Pulisic desgevraagd na afloop tegen de media. “Ik hoef er verder niet te veel over kwijt. Het is niets groots of een poging om een rel te veroorzaken. Het is gewoon een idee dat in mijn hoofd opkwam.”

Door een goal van Weston McKennie werd het uiteindelijk zelfs 2-0 voor de VS, dat daardoor na zeven speelronden op doelsaldo bovenaan staat in de Noord-Amerikaanse kwalificatiepoule. Mexico heeft evenveel punten, Canada heeft er een minder.