©  AP

Secretaris-generaal VN roept alle landen op om meer klimaatambitie te tonen

Daags voor het officieel geplande einde van de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow heeft VN-secretaris-generaal Antonio Guterres de deelnemende landen andermaal opgeroepen om meer ambitie te tonen en compromisbereidheid aan de dag te leggen. “Ik roep alle landen op om ambitieuzer te zijn op het vlak van mitigatie, adaptatie en financiering”, schreef Guterres donderdag op Twitter.

jvhBron: BELGA

Daags voor het einde van de klimaattop, kunnen we ons niet tevredenstellen met de “kleinste gemeenschappelijke deler”, aldus nog de VN-secretaris-generaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ontwerptekst van de eindverklaring die woensdag werd vrijgegeven, werd vooral door de armere landen slecht onthaald. Ze verwachten van de geïndustrialiseerde landen meer steun bij de aanpassing aan de klimaatverandering. Het einde van COP26 is officieel gepland voor vrijdagavond. De kans zit er echter dik in, dat net als de voorbije klimaatconferenties, de conferentie zal uitlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer