©  REUTERS

Tesla in nasleep van tweets Musk hard onderuit op Wall Street

Autobouwer Tesla heeft op de beurs in New York tientallen miljarden dollars aan beurswaarde kwijtgespeeld. Het merk voor elektrische auto’s ging hard onderuit nadat topman Elon Musk op Twitter zijn volgers vroeg of hij aandelen in het bedrijf moest verkopen. Daarop verschenen berichten dat Musk persoonlijke schulden zou willen afbetalen met de verkoop van aandelen.

Bron: BELGA

Het aandeel Tesla eindigde uiteindelijk 12 procent lager. Het gaat om het grootste verlies in één handelssessie voor het bedrijf sinds september vorig jaar. Maandag werd het bedrijf ook al minder waard wegens de in het weekend gehouden peiling op Twitter. Volgers stemden toen massaal voor de verkoop van 10 procent van de Tesla-aandelen die Musk bezit.

Zakenblad Business Insider meldde vervolgens dat de belegger Michael Burry, bekend van de film “The Big Short”, vermoedens had geuit dat Musk schulden wil afbetalen met de aandelenverkoop. Dat zou in een inmiddels gewiste tweet hebben gestaan. Analisten wijzen ook op de stappen die chipmaker Nvidia zet op het vlak van zelfrijdende auto’s als verklaring voor de daling van Tesla, dat op dit vlak vooroploopt.

Het algehele sentiment op Wall Street was wat somber. De Dow-Jonesindex verloor 0,3 procent tot 36.319,98 punten. De brede S&P 500 zakte net geen 0,4 procent onder zijn recordstand en sloot op 4.685,25 punten. Techbeurs Nasdaq ging 0,6 procent omlaag tot 15.886,54 punten.

Meer over Tesla

Aangeboden door onze partners