Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  REUTERS

Politieagent in Cannes aangevallen met mes door man die handelde “in naam van profeet”

In de Zuid-Franse stad Cannes is een politieagent maandagochtend aangevallen door een man met een mes die naar eigen zeggen handelde in “naam van de profeet”. De dader werd neergeschoten door een andere agent, en verkeert in levensgevaar.

jvhBron: Le Figaro, AFP, Belga

Het incident vond plaats om 6.35 uur: een politieagent zat aan het stuur van een voertuig dat zich voor het politiecommissariaat bevond, toen de aanvaller de deur van de wagen opentrok en de agent “ter hoogte van de borstkas” neerstak. Volgens politiebronnen werd de agent “gered dankzij zijn kogelvrije vest”. De man zou tijdens zijn aanval geroepen hebben dat hij handelde “in naam van de profeet”, aldus Franse media.

De aanvaller begaf zich vervolgens naar de andere zijde van de auto om een tweede agent die in de auto zat aan te vallen, maar werd neergeschoten door een derde agent. De dader verkeert in levensgevaar, meer details over de man zijn voorlopig nog niet bekend.

Minister komt ter plaatse

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft al laten weten dat overwogen wordt dat het om een terroristische aanval gaat, en gaat meteen ter plaatse. “Ik ga er onmiddellijk heen, en geef al mijn steun aan de nationale politie en de stad Cannes”, klinkt het op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Frankrijk