©  DBA

Diefstallen

Politie LRH waarschuwt voor inbrekers: 12 meldingen in minder dan 20 uur

Hasselt -

In amper twintig uur tijd zijn bij politie LRH twaalf inbraken of inbraakpogingen gemeld. Omdat zaterdagavond duidelijk werd dat er op verschillende fronten inbrekers aan het werk waren, stuurde de politie een waarschuwing uit.

De boodschap van de politie zaterdagavond luidde: “Opgelet! Wij krijgen momenteel heel wat meldingen van inbraken in onze politiezone. Sluit ramen en deuren goed af en zorg dat je woning goed verlicht is. Iemand die iets verdachts ziet, kan best zo snel mogelijk 101 bellen.”

Zondagvoormiddag bleek het geen loze waarschuwing. Vanuit Diepenbeek, Hasselt en Zonhoven waren in minder dan twintig uur twaalf meldingen van inbraken of inbraakpogingen binnengekomen. De reeks eindigde in Diepenbeek waar een bewoonster van de Krokusstraat rond 21 uur een man betrapte aan haar achterdeur. Die zette het meteen op een lopen. Rond dezelfde tijd werd ook in de Ossendriesstraat in Zonhoven een inbraak ontdekt. Daar drongen de dieven binnen via een raam. Er werden een laptop en geld gestolen. Een uurtje vroeger was op de Grote Hemmenweg al een inbraak vastgesteld. Ook daar raakten de dieven binnen langs een geforceerd raam. Er is geld verdwenen. Aan een huis op de Bokrijkseweg, ook in Zonhoven, raakten ze niet binnen. Op de Hazendansweg en op het Liebenshof werden het vierde en vijfde feit in Zonhoven vastgesteld. Op het eerste adres werd op het eerste gezicht niets gestolen. Uit het appartement op het Liebenshof verdwenen juwelen.

Raam

In Hasselt werden vijf meldingen geteld. Enkel in een huis in de Hasseltse Beverzakstraat in Kiewit geraakten inbrekers binnen. Er werd wel niets gestolen. In de Rootstraat in Spalbeek en op de Lod Lavkilaan werden dieven op heterdaad betrapt en sloegen ze op de vlucht. Zaterdagochtend rond 1.45 uur werd ook nog een inbraakpoging in een winkel gemeld. De daders kregen de glazen schuifdeur niet geforceerd.

Ten slotte was er nog een inbraak in de Reigerstraat in Diepenbeek waar een deur van een huis werd geforceerd om binnen te geraken. De buit bestaat daar uit juwelen.

Nog in Diepenbeek werd een bewoonster van een huis op de Europalaan bestolen nadat ze rond 12 uur door personen met een trucje werd afgeleid en er iemand naar binnenglipte om juwelen te stelen.  mm

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio