Dries Mertens speelt bij Napoli komende drie competitieduels met Maradona op zijn shirt

Napoli zal de komende wedstrijden in de Serie A met de beeltenis van Diego Maradona op haar shirt spelen. Dat maakte de club van Rode Duivel Dries Mertens zaterdag bekend. Maradona overleed vorig jaar op 25 november. De Argentijn bezorgde Napoli in 1987 en 1990 haar enige twee landstitels. Na zijn dood werd ook het stadion in Napels naar Maradona vernoemd.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

De spelers van Napoli, momenteel gedeeld koploper in Italië met AC Milan, zullen het nieuwe shirt dragen in de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona (zondag), de verplaatsing naar Inter (21 november) en de thuiswedstrijd tegen Lazio (28 november).

De shirts zullen verkocht worden in drie verschillende kleuren, in slechts 1.926 exemplaren. Daarmee verwijst Napoli naar het jaar waarin de club werd opgericht, 1926. Een deel van de opbrengst zal gaan naar goede doelen.

Diego Maradona speelde tussen 1984 en 1991 voor Napoli en werd een icoon van de hele stad. Zijn rugnummer tien wordt door de club al jaren niet meer uitgereikt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners