Het ging Thomas Pieters voor de wind op de tweede dag in Portugal.  

Het ging Thomas Pieters voor de wind op de tweede dag in Portugal.  ©  EPA-EFE

Pieters golft zich naar tweede plaats in Portugal, Ulenaers zakt naar 40ste plaats in Calvià

Met een tweede ronde van 64 slagen heeft Thomas Pieters zich op een gedeelde tweede plaats genesteld in de Portugal Open golf (European Tour/1.5 miljoen euro) in het Portugese Vilamoura.

Bron: BELGA

De 29-jarige Antwerpenaar putte op dag twee zes birdies en een eagle weg, waartegen hij een bogey op zijn kaart moest schrijven. Pieters, die met zijn ronde van 64 slagen de beste score van de dag neerzette, deelt de tweede plaats met de Deen Lucas Bjerregaard, de Fransman Matthieu Pavon en de Spanjaard Adri Arnaus. Dat kwartet telt twee slagen meer dan de Italiaan Nino Bertasio, die nog steeds de leiding waarneemt. 

Nicolas Colsaerts, die zeven jaar geleden tweede werd in Vilamoura, kwam tijdens zijn tweede ronde niet verder dan 73 slagen. De Brusselaar verd verwezen naar de 59ste plaats, wat maar net volstond om zich te plaatsen voor de finaleronden.

Ulenaers zakt naar 40ste plaats in Calvià

Met een tweede ronde van 73 slagen heeft Kristof Ulenaers negen plaatsen moeten inleveren in de Challenge Tour Grand Final golf (Challenge Tour/450.000 euro) in het Spaanse Calvià (Mallorca).

De 23-jarige Limburger moest genoegen nemen met een tweede ronde van twee over par. Ulenaers kon geen enkele birdie scoren en moest twee bogeys op zijn kaart schrijven. Met zijn totaalscore van 144 slagen, twee over par, telt de Challenge de Cadiz-winnaar negen slagen meer dan de Zuid-Afrikanen JC Ritchie en Oliver Bekker die de leiding delen.

Het duo telt een slag voorsprong op de Deen Marcus Helligkilde en de Zweed Jesper Kennegard.

Aan de Challenge Tour Grand Final neemt enkel de top 45 deel van het voorbije Challenge Tour-seizoen. De top 20 in het eindklassement, na de Challenge Tour Grand Final, is zeker van een European Tourkaart voor het komende seizoen.

Meer over Thomas Pieters

Aangeboden door onze partners