Halyna Hutchins was volgens kenners een talent. ©  rr

Dit waren laatste woorden van Halyna Hutchins nadat ze werd neergeschoten op de set

“Dat was niet goed. Dat was helemaal niet goed”, zei de 42-jarige Halyna Hutchins toen ze door Alec Baldwin werd neergeschoten op de set.

tg

“Wat is er verdomme net gebeurd?”, riep Baldwin die helemaal in paniek was.

“Ik kan mijn benen niet voelen”, zei een Hutchins tegen de hoofd-elektricien Serge Svetnoy, die haar vasthield nadat ze achterover viel. Ze praatte stil en ademde diep.

“Wat de f**k was dat? Dat brandt!” riep regisseur Joel Souza, die ook werd geraakt door een kogel die eigenlijk niet in die revolver hoorde te zitten.

Hutchins’ laatste woorden kwamen nadat hoofdrolspeler Baldwin een Colt .45-revolver afvuurde die met losse flodders moest worden geladen, maar die scherpe munitie bevatte.

 ©  rr/BSR agency

De acteur trok het pistool zoals voorzien in een script en vuurde. Met de gekende gevolgen.

Er werd onmiddellijk om een dokter geschreeuwd. Die was snel ter plaatse. Hutchins leefde nog. Er werd geprobeerd de hevige bloeding te stelpen.

“O, dat was niet goed”, zei de geluidsman, die onmiddellijk de ernst van de verwondingen besefte.

Alles is geprobeerd om haar te redden, maar tevergeefs.

David Halls, de assistent-regisseur van de film ‘Rust’, zei dit weekend geschokt en bedroefd te zijn door haar overlijden.

Halls is de laatste medewerker die het wapen, waarmee Baldwin het dodelijke schot loste, in handen had. In zijn verklaring zegt hij: “Halyna Hutchins was niet alleen een van de meest getalenteerde mensen met wie ik heb samengewerkt, maar ook een vriendin. Ik ben geschokt en bedroefd door haar dood.”

De ervaren assistent-regisseur kreeg het wapen van de 24-jarige filmwapensmid, Hannah Gutierrez Reed, die het had voorbereid. Hij gaf het pistool vervolgens aan Baldwin, die de 42-jarige cameravrouw er per ongeluk mee doodschoot. Halls zou hem gezegd hebben dat het wapen “koud” was, wat betekent dat er geen kogels in zitten.

Aan de politie zou Halls inmiddels toegegeven hebben dat hij het wapen niet voldoende controleerde.

Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.

LEES OOK. Alec Baldwin doorbreekt stilzwijgen over dodelijk ongeval op filmset: “Een vrouw is dood. Ze was mijn vriend, ze was mijn vriend”

Meer over Alec Baldwin

Aangeboden door onze partners