Archiefbeeld. ©  BELGAIMAGE

IJslandse voetballer krijgt hartstilstand tijdens wedstrijd

De IJslandse middenvelder Emil Palsson is maandagavond tijdens een wedstrijd in de Noorse tweede klasse op het veld in elkaar gestuikt na een hartstilstand. Dat heeft zijn club Sogndal laten weten.

Bron: BELGA

De 28-jarige voetballer viel in de twaalfde minuut plots op de grond in de wedstrijd tegen Stjordals-Blink. De spelers verlieten snel het veld en de wedstrijd werd onderbroken toen het medisch personeel Palsson omringde om hem te reanimeren. 

“Palsson werd succesvol gereanimeerd en vervolgens per vliegtuig naar het Haukeland ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en behandeling”, zei de club in een verklaring, waarin bevestigd werd dat de middenvelder een “hartstilstand” had gehad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ongeval doet denken aan dat van Christian Eriksen van Denemarken tijdens de wedstrijd Denemarken-Finland op het EK in juni. De speler zakte in de eerste helft in elkaar voordat hij werd gereanimeerd.

 © sogndalfotball.no

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer