©  REUTERS

Yorbe Vertessen van goudwaarde voor PSV met twee goals tegen Twente, Openda matchwinnaar bij Vitesse

PSV heeft zaterdag op de elfde speeldag in de Eredivisie passend gereageerd op de 5-0 blamage van vorig weekend op bezoek bij Ajax. Twente droop met 5-2 af in het Philips Stadion. Yorbe Vertessen scoorde twee keer.

Bron: BELGA

Michel Vlap, huurling van Anderlecht, liet het thuispubliek morren in de 13e minuut, maar een minuut later stond het alweer gelijk dankzij Vertessen. Eran Zahavi (27.) stelde orde op zaken met de 2-1, maar Ramiz Zerrouki (44.) tekende voor een 2-2 stand halfweg - en hoe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede helft was Vertessen (54.) opnieuw belangrijk, Carlos Vinicius (58. en 63.) haalde de spanning definitief uit de wedstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Eindhovenaren (24 op 33) naderen zo tot op twee punten van leider Ajax, dat later op de avond gelijkspeelde bij Heracles (0-0). Noah Fadiga, zoon van en voormalig jeugdspeler bij Club Brugge, speelde de hele partij mee aan Almelose zijde op de rechtsachter. Ismail Azzaoui mocht dik tien minuten voor het einde van de bank komen. Ze trokken met Heracles een punt over de streep.

Openda ontpopt zich tot matchwinnaar bij Vitesse

Vitesse ging in Friesland op zoek naar puntengewin tegen Heerenveen op de dertiende speeldag in de Eredivisie (1-2).

Vitesse kwam na tien minuten met een man meer te staan na een directe rode kaart voor Ibrahim Dresevic. Toch dook het thuisteam met een bonus de kleedkamers in via Milan van Ewijk (45.+1). Lois Openda slaagde erin de stand gelijk te trekken in de 55e minuut en scoorde eveneens op de valreep de winning goal (90.+2). Vitesse vat post op de vijfde plaats met 19 op 33.