©  REUTERS

Partizan-fans niet welkom in Gent: geen bezoekende supporters in Conference League door corona

Het duel van donderdag op de vierde speeldag in de Conference League tussen AA Gent en het Servische Partizan zal zonder bezoekende fans gespeeld worden. In het kader van de geldende coronamaatregelen zal het uitvak gesloten blijven, zo maakte AA Gent zaterdag bekend.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

“Servië wordt momenteel beschouwd als een land met kleurcode rood in het kader van de Covid 19-problematiek. Bijgevolg is het enkel toegelaten om naar België te reizen in het kader van een essentiële reis of mits vertoning van een vaccinatiecertificaat waaruit blijkt dat men gevaccineerd is met een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) erkend vaccin”, klinkt het in de mededeling.

“Aangezien Servië niet tot de Europese Unie behoort en de Servische bevolking ook gevaccineerd wordt met niet-erkende vaccins, komt een deel van de Servische bevolking niet in aanmerking voor een EU Digitale COVID Certificaat of een equivalent. Daardoor is het voor KAA Gent praktisch gezien niet mogelijk om Servische toeschouwers op een vlotte en betrouwbare manier te controleren. Tot slot is het de afgelopen dagen duidelijk geworden dat de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug pijlsnel de hoogte inschieten, niet alleen in België, maar over heel Europa. Ook in Servië is de situatie alarmerend. In het licht van de huidige epidemiologische situatie zal het bezoekersvak gesloten blijven.”