© Jasper Oversteyns

Stad Lommel wil grond aankopen voor meer kampplaatsen

Lommel -

De stad Lommel aast op enkele gronden in de buurt van de jeugdbewegingen in het centrum. Elke jeugdbeweging zal op termijn meer grond hebben, die ze dan kunnen gebruiken als kampplaats. Er zijn al heel wat open ruimtes, maar er zou op termijn ook sprake zijn van ontbossing achter het Chiro- en KSA-heem.

Jasper Oversteyns

Momenteel is de stad Lommel in gesprek met de groendienst of het mogelijk is om het stuk bos achter de desbetreffende lokalen uit te dunnen. Er zou een serieus aantal bomen weg moeten in ruil voor de tenten die er tijdens de kampen komen te staan. Dat heeft een positieve kant, omdat er veel wildgroei is van vogelkers en er zijn ook veel dode bomen. Het is de beste optie, omdat andere mogelijke gebieden te ver af liggen. Het zal echter nog minstens twee jaar duren voordat alles in orde is en doorgevoerd kan worden. De Scouts zullen iets minder geduld moeten hebben, daar hun grond iets sneller in hun handen zal vallen.

Het centrum van Lommel kent vier jeugdbewegingen: KSA de Lommelse Blauwvoeters, KSA de Lommelse Roodkapjes, de Chiro en de Scouts. Voor die laatste ligt het ideale terrein tegenover hun heem. Ze zijn al in onderhandeling om dat stuk te verkrijgen. Voor de Roodkapjes zou de weide langs hun gebouw binnenkort mogelijk te koop komen te staan. De stad wil die dan overkopen van de familie die het al een tijdje bezit. Het zou dan als erfpacht gegeven worden aan de Roodkapjes. Dan blijven er natuurlijk nog twee verenigingen over. Lommel wil die zeker niet in de kou laten staan. “We willen iets doen voor alle verenigingen”, zegt eerste schepen van Lommel Peter Vanderkrieken.

Volgens de hoofdleider van KSA de Lommelse Blauwvoeters Sam Van Noyen is extra grond zeker niet overbodig. “Momenteel beschikken we maar over een heel klein stukje grond, waardoor verhuur voor kampen zo goed als onmogelijk is. Nu verhuren we ons lokaal alleen voor kleine kampen en weekendjes.” Extra grond zou de vereniging financieel kunnen helpen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio