©  BELGA

Alison Van Uytvanck heeft revanche op Kovinic te pakken op WTA-toernooi in Roemenië

Alison Van Uytvanck (WTA 61) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA250-toernooi in het Roemeense Cluj-Napoca. In de openingsronde haalde ze het in twee sets van de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 76): twee keer 6-4.

Bron: BELGA

Zo heeft Van Uytvanck haar revanche te pakken op Kovinic, die haar een week geleden uit het toernooi van Tenerife kegelde. Ook het eerste duel ooit tussen beide speelsters, in september 2020 in Istanboel, werd door Kovinic gewonnen.

In de tweede ronde wacht de winnares van het duel tussen het Estse tweede reekshoofd Anett Kontaveit (WTA 14), momenteel in bloedvorm, en de Servische Aleksandra Krunic (WTA 44).

De 27-jarige Van Uytvanck is de enige Belgische op de tabel van het Transylvania Open. In het dubbelspel werd ze maandagavond aan de zijde van thuisspeelster Jaqueline Cristian uitgeschakeld met 6-4 en 6-3 verlies tegen Krunic en de Nederlandse Lesley Pattinama Kerkhove.

Niet in Belgische selectie

In tegenstelling tot de andere Belgische topspeelsters maakt ze geen deel uit van de selectie voor het finaletoernooi van de Billie Jean King Cup (ex-Fed Cup) begin november in Praag. Volgens kapitein Johan Van Herck werd na overleg met haar entourage besloten dat de Grimbergse “actief blijft op het WTA-circuit” en daarom ontbreekt voor het landentoernooi.