Vanaf minuut 23 wordt de discussie pittiger. © YouTube

Ruzie in Lummense gemeenteraad loopt hoog op: “Hoe kunnen jullie nog in de spiegel kijken?”

De voltallige oppositie is maandagavond in Lummen tijdens de gemeenteraad opgestapt en heeft de gemeenteraad rond 20.30 uur verlaten, zo meldt oppositiepartij Vooruit. De oppositie stelt zich vragen over het verloop bij het personeel van de gemeente.

Bron: BELGA

De oppositie in Lummen spreekt over een leegloop bij het personeel van de gemeente. “Vorige week maakte de hr-manager, voormalig Hasselts CD&V-schepen Karolien Mondelaers, bekend dat ze op zoek is naar een andere job. En vrijdag maakte ook de algemeen directeur bekend dat ze op 31 december vertrekt”, klinkt het bij oppositiepartij Vooruit. “Bijna alle topambtenaren zijn of gaan weg en vervangers zijn er niet.”

LEES OOK. Leegloop bij gemeentepersoneel in Lummen:“Onze topambtenaren vertrekken”

Dat zorgde maandagavond voor een verhitte discussie op de gemeenteraad. “Ik wil een analyse van de hr-manager, maar die ga ik niet krijgen, want zij wil de organisatie ook verlaten. Het loopt hier leeg gewoon: 33 ontslagen al op tien maanden tijd, en dan tel ik de 25 van het rustoord nog niet mee”, aldus oppositieraadslid Birgitt Carlier (Vooruit). “Het is hier een zinkend schip. Het orkest speelt gewoon verder. Schuldig verzuim noem ik dat. Ik snap niet dat jullie ‘s avonds nog in de spiegel kunnen kijken.”

Volgens de meerderheid - bestaande uit CD&V en N-VA - zijn er wel exitgesprekken gevoerd, maar zijn daarvan geen officiële verslagen die de openbaarheid van bestuur doorstaan, klonk het. Na aandringen van de oppositie benadrukte de gemeenteraadsvoorzitter dat de kwestie niet tot de notulen behoorde: “Ofwel stopt u nu, ofwel verlaat u de zitting”, waarna de volledige oppositie - Vooruit, Groen, Open Vld en onafhankelijken - vertrok.

Oppositieraadslid Birgitt Carlier (Vooruit) 

Oppositieraadslid Birgitt Carlier (Vooruit) 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio