©  BART DEWAELE

Horeca Vlaanderen heeft “winterplan” klaar mét Covid Safe Ticket

In de aanloop naar het Overlegcomité heeft Horeca Vlaanderen een winterplan opgesteld, met het Covid Safe Ticket in de hoofdrol. Dat meldt Mathias De Caluwé van Horeca Vlaanderen maandagavond op VTM Nieuws. “Het voordeel van dit plan is dat er geen capaciteitsbeperkende maatregelen zijn voor onze ondernemers”, aldus De Caluwé.

Bron: BELGA

Volgens het winterplan zouden klanten van horecazaken vanaf 1 november een Covid Safe Ticket moeten voorleggen als ze binnen willen eten, drinken of dansen. Wie buiten een drankje of een maaltijd wil afhalen, zou ofwel een coronapas moeten voorleggen ofwel een mondmasker moeten dragen. Horeca Vlaanderen wil het winterplan vervolgens evalueren op 1 december. “En hopelijk kan het dan de vuilbak in”, zegt De Caluwé. 

“Het is niet de keuze van ons hart, maar van het verstand, want er heerst echt angst bij onze ondernemers”, zegt De Caluwé. “Die vorige sluitingen hebben er zwaar ingehakt.” Hoe de horeca-uitbaters het Covid Safe Ticket volgens het winterplan moeten controleren, moet nog bepaald worden. Maar ook voor de horecamedewerkers zouden er regels gelden: wie over een Covid Safe Ticket beschikt, zou gewoon aan de slag kunnen, de anderen zouden tijdens het werk een mondmasker moeten dragen.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's