©  BELGA

IOC en Peking maken coronaregels voor Winterspelen van volgend jaar bekend

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de zogeheten playbooks gepubliceerd. Daarin staan de regels die bij de Olympische Spelen van begin volgend jaar in Peking gelden voor onder meer de atleten, officials en journalisten. De handboeken zien er in grote lijnen hetzelfde uit als die voor de Spelen van afgelopen zomer in Tokio.

BelgaBron: BELGA

Opvallend is dat het IOC, in samenspraak met de Chinese overheid, nu een stuk duidelijker heeft opgeschreven wat wintersporters die tijdens de Spelen positief testen op het coronavirus kunnen verwachten als ze naar een quarantainehotel moeten.

In Tokio was daar veel om te doen. De atleten zaten opgesloten in hun kamer, kregen geen buitenlucht en mochten geen bezoek ontvangen. Pas nadien werden de regels ietwat versoepeld. In Peking mogen positief geteste sporters in ieder geval bezoek krijgen van begeleiders en er is ook mentale hulpverlening aanwezig.

China verplicht de deelnemers aan de Winterspelen min of meer om gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus. Wie ongevaccineerd naar Peking komt, moet bij aankomst drie weken in quarantaine.