Frankrijk mag ook volgend jaar WK baanwielrennen organiseren

Na het WK van de voorbije dagen in het Noord-Franse Roubaix, mag Frankrijk ook volgend jaar de wereldkampioenschappen baanwielrennen organiseren. Van 12 tot 16 oktober vindt de mondiale eindstrijd dan plaats op de piste in Saint-Quentin-en-Yvelines, in de buurt van de hoofdstad Parijs.

BelgaBron: BELGA

Na het WK van de voorbije dagen in het Noord-Franse Roubaix, mag Frankrijk ook volgend jaar de wereldkampioenschappen baanwielrennen organiseren. Van 12 tot 16 oktober vindt de mondiale eindstrijd dan plaats op de piste in Saint-Quentin-en-Yvelines, in de buurt van de hoofdstad Parijs, zo bevestigde de Internationale Wielerunie UCI maandag.

Op die piste zal ook het baanwielrennen plaatsvinden tijdens de Spelen van 2024 in Parijs. Het EK van volgend jaar werd dan weer toegewezen aan het Duitse München, van 11 tot 16 augustus, in het kader van de tweede editie van de European Championships.

Ons land kende een erg vruchtbaar WK met als hoogtepunt de wereldtitel voor Lotte Kopecky in de puntenkoers. Zij haalde verder nog twee zilveren medailles. Ook Kenny Deketele en Tuur Dens pakten zilver, brons was er ook nog voor het duo Deketele-Ghys.