Ronald Koeman door fans belaagd na Clasico, Barcelona veroordeelt gedrag: “We zullen maatregelen nemen”

FC Barcelona heeft het zondag na de verloren Clásico tegen Real Madrid (1-2) opgenomen voor trainer Ronald Koeman. De Nederlander werd bij het wegrijden bij Camp Nou opgehouden door enkele tientallen supporters, veelal jonge fans, die samendromden om de auto van Koeman en met hun mobiele telefoons opnames maakten. Ze sloegen op de auto en één supporter ging zelfs op de motorkap liggen om een selfie te maken. Op beelden op de sociale media is te zien hoe Koeman langzaam door de groep heen rijdt.

Sam VarewyckBron: BELGA

“FC Barcelona veroordeelt publiekelijk de gewelddadige en minachtende handelingen die onze trainer heeft meegemaakt bij het verlaten van Camp Nou”, staat in een korte verklaring. “De club zal maatregelen nemen, zowel qua beveiliging als disciplinair, zodat zulke ongelukkige gebeurtenissen niet opnieuw kunnen gebeuren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koeman verloor ook zijn derde Clásico als trainer van Barcelona. De 58-jarige Nederlander, oud-speler van de Catalaanse club, staat al een tijdje onder druk vanwege de tegenvallende prestaties van zijn ploeg. Afgelopen week won Barcelona wel van Valencia (3-1) en in de Champions League van Dinamo Kiev (1-0).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.